Voedingssupplementen en kruiden

Nieuw tijdperk van voeding en kruidengeneeskunde

Het is niet ongebruikelijk dat iemand aanbeveelt om vitamine C in te nemen als je niest. Als je klaagt over premenstrueel syndroom, is de kans groot dat iemand teunisbloemolie zal aanbevelen.

Geloof het of niet, ongeveer een derde van de volwassenen van alle leeftijden gebruikt nu regelmatig supplementen als een preventieve remedie tegen aandoeningen variërend van verkoudheid en hoofdpijn tot artritis, depressie en hartaandoeningen.

Voedselangst en slechte voeding

Recente zorgen over voedselveiligheid hebben bewezen dat het bereiken van een gezond voedingspatroon veel ingewikkelder is dan simpelweg de juiste dingen eten.

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat moderne landbouwmethoden de voedingswaarde van voedsel hebben veranderd, lijdt het geen twijfel dat er subtiele veranderingen in onze voeding plaatsvinden.

We eten nu een grote verscheidenheid aan groenten en fruit die gekweekt zijn voor een hoge opbrengst, goede bewaring en uniformiteit van vorm en textuur, waarbij Doxycycline kopen weinig aandacht heeft voor voedingswaarde.

U zult merken dat deze nieuwe variëteiten vaak minder kleurrijk en minder smaakvol zijn dan de oudere. Er zijn ook andere factoren. Het gehalte aan sporenelementen in voedselgewassen wordt beïnvloed door de grond waarin ze worden verbouwd, en het komt zelden voor dat meststoffen die worden toegepast op intensief geteelde gewassen deze essentiële mineralen bevatten.

slechte gewoonte

Ondanks een groeiend bewustzijn van gezonde eetgewoonten, blijven slechte eetgewoonten de norm. Enquêtes tonen aan dat mensen van alle leeftijden diëten hebben die niet voldoen aan de aanbevolen voedingsdoelen, en slechts weinigen eten vijf porties fruit en groenten per dag.

We zullen er uiteindelijk waarschijnlijk onder lijden, maar het probleem is acuter omdat mensen die momenteel in een slechte gezondheid verkeren, hogere eisen kunnen stellen aan bepaalde voedingsstoffen om het genezingsproces te bevorderen, en oudere volwassenen kunnen het risico lopen op absorptieproblemen.

De populariteit van voedingssupplementen

Er is niets nieuws of ongewoons aan voedingssupplementen. Vitaminen in tabletvorm bestaan al meer dan 50 jaar. Kruiden worden al duizenden jaren gebruikt in de keuken en in de geneeskunde, en volgens de Gezondheidsorganisatie gebruikt 80% van de wereldbevolking kruidengeneesmiddelen voor een of andere vorm van eerstelijnsgezondheidszorg. We kunnen leren van ervaringen in andere landen met het therapeutisch gebruik van voedingssupplementen.

groeiende kennis

Nog maar tien jaar geleden waren de meeste voedingssupplementen gebaseerd op voedingsstoffen zoals vitamine C en B, en mineralen zoals ijzer en calcium, waarvan bekend is dat ze een tekort hebben aan de voeding van veel mensen, en kruidenremedies werden vaak thuis gemaakt of gekocht bij gespecialiseerde natuurvoedingswinkels. winkels. Ik deed.

Vooruitgang in voedingskennis heeft aangetoond dat veel diëten een tekort hebben aan verschillende essentiële voedingsstoffen en sporenelementen, en er zijn steeds meer aanwijzingen dat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan fytochemicaliën in groenten en fruit.

Daarom kunnen we tegenwoordig een enorm assortiment supplementen kopen die speciaal zijn samengesteld voor individuele behoeften. Ze zijn te koop bij bijna elke supermarkt en drogisterij, hoewel de kwaliteit varieert, zie je dat meestal aan de prijs. De verkoop via catalogi en internet groeit elk jaar exponentieel.

onze houding veranderen

De toename van kennis over supplementen viel samen met een verandering in artsen, toenemende nadruk op patiëntenselectie en patiëntenrelaties. Tijdsdruk van huisartsen, toegevoegd aan stijgende receptkosten, heeft ertoe geleid dat velen alternatieve behandelingen overwegen.

Naarmate er meer en meer onderzoeken worden uitgevoerd, bewijzen onderzoeken dat bepaalde combinaties van voedingsmiddelen en kruiden bijzonder effectief zijn voor bepaalde taken. Rozenbottels en zwarte bessen zorgen ervoor dat vitamine C beter door het lichaam wordt opgenomen. Als je het als poeder inneemt

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.