Hoe voetpijn in schoenen met hoge hakken te voorkomen

Vinyl 15 cm SULTRY-601 Transparent mules high heels

Schoenen met hoge hakken, vrouwen zijn er dol op! Soms offert een vrouw echter comfort op voor het uiterlijk. hakken laten je er mooi en soms zelfs sexyer uitzien dan de meesten, maar hoe zit het met je arme voeten? Heb je die oude ooit horen zeggen: “Mijn voeten blaffen vandaag?”

Vrouwen dragen graag schoenen met hoge hakken omdat ze ze groter maken of sommigen geloven dat ze hierdoor hun billen kunnen laten zien door ze iets meer visit https://www.heels-high.nl te laten uitsteken. Ongeacht de reden waarom je hakken draagt, je moet echt voor je voeten zorgen. Het zijn tenslotte uw voeten die u van punt A naar punt B brengen.

Veel artsen op het gebied van podotherapie waarschuwen dat als u de hele tijd schoenen met hoge hakken draagt, u uiteindelijk last zult krijgen van een soort voetpijn. De problemen die een vrouw kan ondervinden bij het dagelijks dragen van schoenen met hoge hakken zijn eelt, eeltknobbels, likdoorns, misvormde hamertenen en vreselijke pijn in de bal van de voet. Wat zo triest is, is dat vrouwen de pijn zullen verdragen door alleen dat prachtige paar hakken te dragen.

Tips om pijn te voorkomen bij het dragen van schoenen met hoge hakken

OK, iedereen weet dat het een bewezen feit is dat niemand een vrouw kan vertellen haar schoenen met hoge hakken niet te dragen. Er kunnen echter suggesties worden gedaan om pijn in uw voeten te voorkomen. Hieronder vindt u enkele tips om pijn aan uw voeten te voorkomen tijdens het dragen van hakken.

1. Zorg er bij het winkelen voor schoenen met hoge hakken voor dat u een hak koopt die bij uw voet past. Koop geen hak die je voet naar voren laat schuiven, dit zorgt voor te veel druk op je tenen en de bal van je voet. Zoek naar een paar hakken die geen opening aan de achterkant laten en die nauwsluitend maar niet te strak om je voet passen.

2. Als u lange tijd gaat staan terwijl u schoenen met hoge hakken draagt, zorg er dan voor dat u wat extra kussen in de schoen legt. Er zijn kussenkussentjes die siliconen middenvoetkussentjes worden genoemd en die kunnen helpen bij het absorberen van de schokken die uw voeten te verduren krijgen.

3. Probeer in plaats van een dunne hak een dikkere hak te kopen. Door het dragen van een dikkere hak kan uw gewicht gelijkmatiger worden verdeeld dan bij een dunnere hak. Of een ander idee is om te wisselen van hoge hakken naar een kortere hak. Door dit te doen, kunt u de pijn en druk op uw achillespees verminderen.

4. Let bij het kopen van hakken goed op de helling in de schoen. Als het een rechte helling is, probeer ze dan te vermijden. Een helling die geleidelijk afloopt, is gemakkelijker voor de voet en heeft minder druk op uw tenen. De geleidelijke helling helpt ook om de pijn die u mogelijk ervaart aan de bal van uw voet te verlichten.

5. Als je last hebt van eelt of likdoorns, is een schattig schoentje met open tenen misschien beter geschikt. Als je likdoorns of eelt hebt, ga dan naar een podotherapeut om ze medisch te laten verwijderen en vermijd de schoen(en) die het probleem kunnen veroorzaken. Als u schoenen met open tenen draagt, kan dit helpen om de druk weg te nemen die in het begin de problemen veroorzaakt.

Hakken zijn misschien wat je leuk vindt, maar zorg ervoor dat je enkele voorzorgsmaatregelen neemt om je voeten gezond te houden.

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.