Hoe koop je een auto? Strategie in 10 stappen om een betere auto te kopen zonder te veel te betalen

Het kopen van een auto is een grote aankoop en kan een ontmoedigende taak zijn, maar om die ontmoedigende taak om te zetten in een gemakkelijke taak, moet u enkele essentiële tips voor het kopen van auto’s leren. Door van tevoren te beslissen wat u precies wilt en wat u bereid bent te betalen, bespaart u meer geld en vermijdt u een hoop gedoe en veelvoorkomende valkuilen. Volg de 10-stappenstrategie om een betere autodeal te krijgen met de meest geschikte prijs:

Controleer uw budget: Het instellen Cars A2Z NL van een budget is de eerste cruciale stap. Met een budget kunt u alleen de auto’s kiezen die u zich kunt veroorloven, dus houd u aan uw budget en kies alleen de auto’s die u zich kunt veroorloven.

Kies het juiste moment: Op bepaalde tijden van het jaar zal er een enorme autovoorraad zijn bij autodealers. Op die momenten vind je scherpe prijzen, meer incentives en betere deals. De beste tijd zou het begin van het jaar kunnen zijn en van juli tot oktober. Het is dus veel beter om te zoeken naar het meest geschikte moment wanneer u een auto koopt.

Onderzoek de prijzen: als u zoveel mogelijk geld wilt besparen bij het kopen van een auto, onderzoek dan de autoprijzen. Inmiddels bent u beperkt tot de auto’s die binnen uw budgetschaal vallen, probeer de prijzen van die auto’s te onderzoeken door online websites zoals Edmunds.com, Kelly Blue Book en NADA te bezoeken om de prijzen van die auto’s te onderzoeken. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk prijsopgaven te verzamelen, zodat u een gemiddelde prijs kunt berekenen voor elke auto waarin u geïnteresseerd bent. Houd er rekening mee dat auto’s veel verschillende prijzen hebben, maar de factuurprijs is het belangrijkste om te weten wanneer start van het onderhandelingsproces.

Maak twee lijsten: Nieuwe en gebruikte auto’s hebben voor- en nadelen. Er worden bijvoorbeeld nieuwe auto’s gevuld met nieuwe functies, maar zodra u deze koopt, zal er een prijsdaling zijn van maar liefst 11% tot 15%. Aan de andere kant worden gebruikte auto’s beschouwd als een veld voor de beste deals met goede prijzen, afhankelijk van hun voorwaarden, maar ze kunnen u meer kosten als u ze financiert en kunnen u veel meer kosten voor het onderhoud. Overweeg dus om twee lijsten te maken, elk met de verzameling auto’s die u wilt kopen, samen met hun respectieve gemiddelde prijzen.

Kies autovereisten en model: Nu je twee lijsten en een verzameling auto’s hebt, probeer je elke lijst te ordenen op basis van vereisten en model. Welke aspecten heeft u bijvoorbeeld het meest nodig: Heeft u een trekhaakpakket bij de auto nodig? Heeft u een grote auto nodig voor uw gezin? Wil je een zuinige auto?

Overweeg betalingsmogelijkheden: Er zijn uiteraard twee manieren om te betalen, ofwel u betaalt contant ofwel u financiert de auto. Als je de auto financiert, betaal je een aanbetaling, daarna betaal je een maandelijkse afbetaling totdat je de totaalprijs van de auto op hebt. Als u het zich kunt veroorloven om contant te betalen, is dat geweldig, maar veel mensen kiezen voor de financieringsoptie. Als je gaat financieren, probeer dan de aanbetaling zo hoog mogelijk te maken. Sommige mensen kiezen voor een financieel plan bij dealers, maar het wordt niet aanbevolen omdat u betere financieringsopties kunt vinden met een goede rente bij banken, kredietverenigingen of online door websites zoals E-lening en Lending Tree te bezoeken.

Overweeg verzekeringspremies en garantie: Verzekering is een belangrijke factor in de totale prijs van de auto. Houd er rekening mee dat als u een sportwagen of populaire auto koopt, de verzekeringspremies hoger zullen zijn dan de conventionele auto’s. Garantie is iets dat onderhoud voor uw auto garandeert als er ooit iets mis is gegaan. Of u nu een nieuwe of gebruikte auto koopt, zorg ervoor dat deze de fabrieksgarantie heeft, zodat u geen extra geld hoeft te betalen voor de verlengde garantie.

De auto inspecteren en proefrijden: U moet de auto inspecteren en proefrijden voordat u hem koopt. Als u een gebruikte auto koopt, inspecteer de auto dan door een vertrouwde monteur om eventuele problemen met de auto aan het licht te brengen. Zorg bovendien voor een voertuiggeschiedenisrapport om eventuele grote problemen met de auto op te sporen om te controleren of deze is geborgen, gestolen of bij een ongeval betrokken is geweest. Wanneer u een proefrit maakt met de auto, neem er dan voldoende tijd voor en concentreer u op de rijervaring en of deze in de toekomst bij u past of niet. Als je je niet goed voelt, laat het dan en probeer een andere auto. Wees in plaats daarvan niet impulsief, blijf kalm en gefocust en laat u niet door de dealer of de verkoper verleiden tot een andere keuze. Je hebt je huiswerk gedaan en je moet je eraan houden om de beste deal te krijgen.

Onderhandel over de prijs: Afhankelijk van je onderzoek en de twee lijsten die je in handen hebt, kun je met vertrouwen onderhandelen. Nu heb je prijsopgaven en leentarieven om je te helpen bij de onderhandelingen.

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.