De top 4 sociale mediaplatforms voor bedrijven

Social media marketing verbetert online toepassingen om informatie te promoten, te delen en zelfs te bespreken. Het omvat microblogs, forums, blogs en betrokkenheid bij sociale netwerksites zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Kleine en grote bedrijven kunnen sociale media-apps gebruiken om meer verkeer naar hun site te trekken, de naamsbekendheid te vergroten en buzz over diensten en tiktok likes kopen producten te genereren. Zelfs de meest populaire apps zijn gratis, wat een groot voordeel kan zijn voor veel kleine bedrijven met een beperkt budget.

Ontwikkel een blog om uw online netwerk op te leiden en publieke expertise te ontwikkelen.

Het woord ‘blog’ komt oorspronkelijk van weblog. Blogs stellen bedrijven in staat consumenten voor te lichten en een expertise te ontwikkelen in de ogen van het publiek. Wanneer deze blogberichten zijn ontworpen voor zoekmachineoptimalisatie en worden gepromoot op veel socialemediakanalen, kunnen ze meer bezoekers naar uw site leiden.

Gebruik Twitter om naamsbekendheid te creëren.

Twitter is een vorm van microblogdienst waarbij gebruikers in het openbaar kunnen communiceren in 140 tekens of misschien minder. De tweets kunnen worden gezien door de volgers van de gebruiker of door iedereen die zijn individuele pagina bezoekt. Bedrijven kunnen Twitter gebruiken om hun naamsbekendheid te vergroten en hun producten/diensten te promoten. Maar flagrante verkooppraatjes werken niet goed met Twitter. Volgens studies zijn volgers ontvankelijker voor het delen van educatieve tools, informatieve links en het beantwoorden van getweete vragen.

Breng uw bedrijf online op de markt met Facebook-fanpagina’s.

Facebook is tegenwoordig een van de meest populaire sociale netwerksites. Facebook staat misschien bekend om zijn persoonlijke profielen, maar zijn fanpagina’s krijgen langzaamaan dominantie als zakelijke profielen. Bedrijven kunnen nu nieuws, evenementen, promoties en deals, video’s en foto’s delen. Fans kunnen ook op de muur schrijven, om hulp vragen, getuigenissen uitdelen en nog veel meer. Facebook laat paginabeheerders pagina’s promoten via badges, advertenties en fanboxen.

Gebruik LinkedIn om professionele netwerken uit te breiden.

LinkedIn is een beroemde sociale netwerksite voor professionals. Gebruikers kunnen cv-profielen plaatsen en zelfs aanbevelingen ontvangen van klanten, collega’s en partners. Het is een efficiënte manier voor ondernemers om passende werknemers te vinden, veel zakelijke kansen te identificeren en hun netwerk uit te breiden.

Hoewel outreach via sociale media goedkoop kan zijn, is er wel een consistente en langdurige inzet voor nodig. Voordat u sociale media-inspanningen in uw marketingplan integreert, moeten eigenaren van kleine bedrijven leren hoe ze langzaam zelf een sociale-mediacampagne kunnen beginnen. U moet de juiste apps kiezen die passen bij uw bedrijfsvisie, missie en doelen. Blogs, Facebook, Twitter en LinkedIn behoren tot de belangrijkste socialemediaplatforms die tegenwoordig door veel bedrijven worden gebruikt.

Scroll to top
A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.